محمدرضا پورابراهیمی، در گفت و گو با «صدای بورس »، با اشاره به اینکه مجلس از اصل موضوع راهاندازی مرکز مبادله ارز و طلای ایران دفاع میکند، گفت: اگر مرکز مبادله ارز و طلای ایران کمک کند که نرخهای تعادلی منطقیتری در نظام اقتصادی شکل بگیرد و این نرخها با نرخ ارز ترجیحی که دولت سیزدهم اعلام کرده است، متفاوت باشد اما اگر نرخ مرکز مبادله بر اساس شرایط و وضعیت اقتصادی تعدیل نشود و بر روی عدد ثابتی بماند و اثر منفی در بنگاهها را شاهد خواهیم بود که اثر آن وارد بازار سرمایه شود، نظام اقتصادی دوباره در تله گرفتار خواهد شد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از چالشهایی که در حال حاضر بازار سرمایه با آن مواجه شده، این است که بین نرخ تسویه صادراتی شرکتهای بورسی با نرخی که در بانکها وجود دارد و در محیط پیرامونی از بازارهای رسمی اثر میگیرد، یک تفاوت فاحش به چشم میخورد.
وی ادامه داد: در حال حاضر نرخ ارز مبادله که زمانی در سطح خوبی قرار داشت و توانستیم به آن استناد کنیم، به ارز ترجیحی دوم در اقتصاد ایران تبدیل شده که اگر استمرار پیدا کند، دوباره شرایط به روال گذشته بر میگردد و یک نرخ دیگر مثل ۲۸.۵۰۰ تومان دوم ایجاد میشود.
پورابراهیمی تصریح کرد: در چنین شرایطی تفاوت بین دولت دوازدهم و دولت سیزدهم در این میشود که در دولت گذشته یک ارز ترجیحی وجود داشت اما در دولت کنونی با دو ارز ترجیحی مواجه هستیم و با نرخهای پلکانی روبهرو میشویم که شاید در آینده نرخهای سوم و چهارمی هم ایجاد شوند. بنابراین مرکز مبادله اگر خود را انطباق ندهد، نمیتواند مبنای تسویه قرار گیرد.
نظر شما